Είστε εδώ > Νέα / DELIFRANCE – Chef Michelin MICHEL ROTH

DELIFRANCE – Chef Michelin MICHEL ROTH

Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, chef Michel Roth, στενός συνεργάτης της εταιρείας Délifrance, βρέθηκε στην Αθήνα για δύο μέρες (21-22/5) για να μας παρουσιάσει τις δημιουργίες του. Ένα διήμερο γευστικών εκδηλώσεων που περιλάμβανε ένα VIP dinner στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στις 21/5/14 και την live δημιουργία σάντουιτς στο χώρο της σχολής Le Monde στο Μοσχάτο στις 22/5.

Στη Μεγάλη Βρεταννία, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλήρες μενού επιμελημένο από το διάσημο chef σε συνεργασία με τον σεφ του ξενοδοχείου Σωτήρη Ευαγγέλου. Το μενού περιλάμβανε σύνθετες γευστικές προτάσεις με ψάρι και κοτόπουλο ωστόσο, η πρωτοτυπία του μενού ήταν ότι όλα τα πιάτα ήταν επιλεγμένα να ταιριάζουν γευστικά και να αναδεικνύουν τις δημιουργικές συνταγές των ψωμιών της Délifrance.

Την επόμενη ημέρα οι καλεσμένοι στη Le Monde παρακολούθησαν το διάσημο chef σε πλήρη δράση καθώς έφτιαξε δύο σάντουιτς που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας μας. Ο chef χρησιμοποίησε για τις δημιουργίες του αμιγώς μεσογειακές πρώτες ύλες. Το πρώτο σάντουιτς που παρουσίασε είναι το «Crois’sandwich Terroir», ένα σάντουιτς με έντονα τα στοιχεία της Γαλλικής παράδοσης με υλικά όπως καπνιστό στήθος πάπιας και φουά γκρα. Το δεύτερο ήταν το ελληνικό sandwich που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 22/5. Ονομάστηκε «Μεσογαία» (Messogea), καθώς περιέχει μια πλούσια παλέτα λαχανικών της ελληνικής γης, φέτα, φιλέτο καπνιστής γαλοπούλας και μυρωδικά.

Τόσο στο δείπνο όσο και στη δημιουργία των σάντουιτς, συμπρωταγωνιστές ήταν τα πρωτότυπα προϊόντα της Delifrance. Αφενός το πολύσπορο (με ροζ φακή, κινόα και 3 είδη σπόρων) και το μαυροσίταρο (ή φαγόπυρο).

Δύο ιδιαίτερες συνταγές ψωμιών που προέκυψαν από τη συνεργασία της Délifrance με τον Michel Roth και αφετέρου το Crois’sandwich, ένα εξαιρετικό κρουασάν ολικής αλέσεως σε σχήμα μπαγκέτας με γνήσιο Γαλλικό βούτυρο. Το συγκεκριμένο προϊόν έχει βραβευτεί για την πρωτοτυπία του στη διεθνή έκθεση τροφίμων Sirha με το Μεγάλο Βραβείο Καινοτομίας Sirha 2013 και για τη μοναδική γεύση του με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του Ινστιτούτου ITQI.

Η Délifrance ανέκαθεν εστίαζε στην ανάπτυξη αυθεντικών γεύσεων που ενσωματώνουν τη γαλλική παράδοση και τεχνογνωσία. Γι’ αυτό το λόγο ξεκίνησε τη συνεργασία με τον Michel Roth, έναν από τους πιο ονομαστούς Γάλλους chefs και γνήσιο πρεσβευτή της Γαλλικής γαστρονομίας. Ο Michel Roth, εκτός από τα δύο αστέρια Michelin που κατέχει, έχει βραβευθεί με το Bocuse d'Or και κατέχει τον τίτλο του Meilleur Ouvrier de France. Είναι επίσης ο εμπνευστής πολλών μενού σε Ευρωπαϊκά και Ασιατικά εστιατόρια και ήταν ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στον 10o Παγκόσμιο Διαγωνισμό Σάντουιτς της Délifrance, θεσμός που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στα πλαίσια της έκθεσης Sandwich & Snack Show στο Παρίσι.